Det har været en fantastisk sommer. Ikke nok med, at vi – indtil videre – runder 70 sommerdage; der har også været gang i festivallivet rundt om i hele Danmark. Store såvel som små festivaler har budt på et væld af musikalske oplevelser, og rigtig mange steder har der været meldt udsolgt.
Livemusikken synes at være populær. Alligevel kunne man i går i Jyllands-Posten læse, at den danske musikbranche – og livemusikken især – står over for en dyster prognose.

Festivaler har nået toppunktet

Ifølge en international analyse foretaget af konsulenthuset PwC går livemusikken svære tider i møde. Konsulentvirksomheden har sammenholdt markedsudviklingen med blandt andet forbrugeradfærd, konjunkturer, inflation og konkurrence, og de konkluderer, at Danmark i modsætning til Sverige står over for en fremtid, hvor væksten bliver meget lav.
Leif Ulbæk Jensen, partner og medieekspert i PwC udtaler til Jyllands-Posten:

Koncerter og festivaler ser ud til at have nået et foreløbigt toppunkt i Danmark.

Ifølge analysen står livemusikken overfor en tilbagegang på 0,4 procent hvert år frem mod 2022. Det skyldes blandt andet, at mindre festivaler ikke tiltrækker folk som førhen, og at sponsorer ikke længere flokkes om livemusikken i Danmark, på samme måde som de gør t i Sverige.

Sponsorindtægter i Danmark er stagnerede, og billetsalg vil være på niveau med det nuværende.

Sådan lyder det fra Leif Ulbæk Jensen i Jyllands-Posten.

Håndsrækning til publikum

Har man imidlertid ikke fået nok af festivaler i år, er der stadig mulighed for at komme på græs. I den kommende weekend står den nemlig både på Tønder Festival og UHØRT Festival i København.
Blandt de optrædende på Tønder Festival er den danske soul- og bluessanger Mike Andersen, der har stor succes i både ind- og udland. Han giver i denne uge et visuelt indblik i sit arbejde på Dansk Musiker Forbunds Instagram-profil.
Oprindeligt stod weekenden også på For Evigt Festival i Valby. Men festivalen er aflyst, og nu giver UHØRT Festival et plaster på såret til alle dem, som skulle have været til den aflyste festival. Alle billetkøbere tilbydes nemlig en gratis partout-billet til årets UHØRT på Vesterbro i København.
UHØRT Festival har fokus på den allernyeste musik og byder på et program, der spænder over alt lige fra elektronisk, hip hop og indie-rock til futuristisk psych-pop, metal og dance/EDM. De i alt 39 koncerter er fordelt på tre scener, og man kan læse meget mere om UHØRT Festival her.

From: Nyheder fra MUSIKEREN

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...