P2’s lyttere har talt, og de er særligt vilde med Beethoven, Ravel og Mozart. Det står klart, efter at P2 i de seneste måneder har spurgt lytterne og brugerne på dr.dk, hvilket klassiske stykke der er deres favorit og hvorfor.
Spændingen blev udløst ved en stor anlagt finalekoncert i DR Koncerthuset med DR SymfoniOrkestret, DR Koncertkoret og solister.
Den seneste måned har P2 talt ned fra plads 50 til 11, og de 10 absolutte lytterfavoritter blev så spillet ved koncerten. Her strøg Ludwig van Beethovens ‘Symfoni nr. 9: Ode til glæden’ fra 1823 – det er den, som også bliver kaldt ‘Europahymnen’ – til tops. Lige efter den har lytterne Maurice Ravels ‘Bolero’ som favorit. Som den eneste har Wolfgang Amadeus Mozart to pladser i Top 10.

Danskernes foretrukne klassiske stykker blev:

  1. Beethoven: Symfoni nr. 9, 4. sats/’Ode til glæden’
  2. Ravel: ‘Bolero’
  3. Mozart: ‘Klarinetkoncert’
  4. Vivaldi: ‘De fire årstider’
  5. Bach: ‘Air’
  6. Mozart: ‘Requiem’
  7. Grieg: ‘Morgenstemning fra Peer Gynt’
  8. Debussy: ‘Clair de lune’
  9. Smetana: ‘Mit fædreland/Moldau’
  10. Dvorak: ‘Symfoni nr. 9, Fra den nye verden’

P2 modtog næsten 2500 nomineringer fra lytterne, fordelt på omkring 500 forskellige stykker musik.

Stor interesse for nedtælling

P2’s kanalredaktør Susanna Arpi glæder sig over den store interesse for at være med: ”Lytterne har virkelig engageret sig i at lave listen og følge med i, hvilken placering deres egen favorit har fået. I år har der været flere nomineringer og flere lyttere til nedtællingen på P2 end de foregående år. Den store orkestermusik betyder meget for dem,” siger hun.
P2 har lavet en ‘Klassisk Top 50’ siden 2013, og undervejs har man været godt rundt i genrerne og spurgt lytterne, om deres favoritter inden for musicals, opera, danske sange og filmmusik. I det første år blev danskerne også spurgt, om deres klassiske yndlingsstykker, og det viser sig, at smagen har ændret sig lidt siden da. Dengang var Mozarts ‘Klarinetkoncert’ i top – mod nummer tre denne gang, mens Beethovens 9. Symfoni slet ikke var at finde i den øverste ende af listen.

From: Nyheder fra MUSIKEREN

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...