Et nyt hollandsk studie har igennem to år undersøgt 147 skolebørns indlæringsevner, hvor halvdelen af børnene havde supplerende instrumentundervisning fra seks års alderen, hvilket den anden halvdel ikke havde.
”De børn, som modtog musikundervisning, viste blandt andet tydelige tegn på forbedret sproglig argumentation og en udviklet evne til at planlægge, organisere og afslutte opgaver. Det tyder på, at de kognitive evner, der udvikler sig under indflydelse af musikundervisningen, også forbedrer indlæringsevnerne på en række andre områder og alt i alt forbedrer fagligheden over en bred kam,” fortæller en af forskerne bag undersøgelsen, Artus Jaschke fra VU University of Amsterdam til Politiken.

Billedkunst ikke samme virkning

Forskerne lod også en gruppe børn få særundervisning i billedkunst, hvilket ikke havde helt samme effekt, da deres kognitive udvikling ikke på samme måde kunne overføres på andre faglige områder, skriver politiken.dk.
Undersøgelsen kan forhåbentlig åbne politikernes øjne for, at musik- og instrumentundervisning er en vigtig del af børns skolegang og dannelse.
Kilde: politiken.dk
Læs artiklen her:

From: Nyheder fra MUSIKEREN

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...