Som følge af den nyligt indgåede medieaftale lukker DR nu landets største jazz-medie DR P8 Jazz.
JazzDanmark finder beslutningen dybt beklagelig og inviterer nu til åbent indledende møde om jazzens fremtid i de nationale og digitale medier.
Mødet foregår på mandag 24. september 2018 kl. 14 på Onkel Dannys Plads 1.

Landets største jazz-medie lægges i graven

Tirsdag formiddag blev det meldt ud, at DR som et led i en sparerunde vil sammenlægge TV-kanalerne DR2 og DR K, fjerne DR3 og DR Ultra fra sendefladen, samt lukke radiokanalerne P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz pr. 1/1-2020.
Nedskæringerne hos DR kommer som følge af et nyt medieforlig indgået mellem Dansk Folkeparti og regeringen.
Mette Bock udtalte i marts følgende i en pressemeddelelse:

Med aftalen får vi et mere fokuseret DR, som skal gentænke sig selv som kulturinstitution. DR skal ikke længere være en bred mastodont, men et smalt fyrtårn.

Hos JazzDanmark undrer man sig derfor over, at man vælger at nedlægge de stærke kulturtilbud som arbejder for bredde og diversitet på den statsfinansierede sendeflade.
P8 Jazz har stået som et af landets stærkeste alternative tilbud på den nationale sendeflade og er det største jazz-medie i landet. Kanalen har med sin nysgerrige og mangefacetterede kuratering manifesteret sig som en radiokanal, der præsenterer musikkens mangfoldighed for den danske befolkning.

Hvad nu?

JazzDanmark ser lukningen af P8 Jazz som en udfordring for hele det danske jazzmiljø. De ønsker derfor at invitere til dialog om, hvad der skal gøres med jazzens placering i de nationale og digitale medier fremover. Formålet er at igangsætte en dialog mellem hele miljøets aktører og i samarbejde finde ud af, hvilke muligheder, der er.
Indledende møde i en række af flere vil finde sted mandag den 24. september kl. 14 på JazzDanmarks kontor på Onkel Dannys Plads 1, 1711 Kbh V.
For at have en fornemmelse af hvor stor interessen er, må du meget gerne tilmelde dig her

From: Nyheder fra MUSIKEREN

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...