Det er, som om musikken klinger lettere og mere poetisk, når vi er midt i den danske sommer – selv når sommeren som oftest er lunefuld her til lands. Både musikere og publikum elsker at komme ud i sommer-Danmark og at bidrage til den særlige festival-stemning.
Nu bidrager Statens Kunstfond også til det danske festivallandskab. 100 musikfestivaler, store som små, modtager nemlig i alt 10. mio. kroner i støtte fra kunstfonden.

Fra metal til jazz

Blandt modtagerne er heavy metalfestivalen Metal Magic i Fredericia. Her er upcoming og etablerede danske og udenlandske bands på programmet inden for gothic rock, psychedelic pop og steampunk. Festivalen løber af stablen d. 12.-14. juli.
Også Vildmosekoncerterne i det naturskønne Lille Vildmose er blandt støttemodtagerne. Hvert år inviteres publikum på klassiske koncerter i de tidligere staldbygninger på kvæggården i Dokkedal. Koncerterne finder sted fra d. 13. maj til d. 2. september.
I Sorø trækker man nogle af jazzmusikkens bedste udøvere til byens spillesteder og til mere udtraditionelle spillesteder som museer, sportsklubber og herregårde. Programmet, der spænder lige fra swingende bebop-jazz til latin og salsa er fra d. 22.-29. juli.

Musikalske vikinger

Om det danske festivallandskab siger Formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Michael Bojesen:

Musikfestivaler er ikke bare store musikoplevelser i uvante rammer. Det er i høj grad også en social oplevelse. Vi oplever og deler musikken sammen med andre, og alt bliver større, når man kan mærke, at man er del af et fællesskab. I virkeligheden stammer festivaltanken vel helt tilbage fra Vikingetiden. Vikingerne rejste rundt i verden, og noget af det, de bragte med sig hjem, var musikken. De arrangerede årstidsfester. Der blev spist, festet, spillet musik, sunget og danset. Disse sommerfester lever videre i de mange festivaler, vi har i dag.

From: Nyheder fra MUSIKEREN

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...