Fredag aften slog DPA, foreningen for sangskrivere, komponister, producere og tekstforfattere, sammen med DR Big Band dørene op i DR Koncerthuset for at hylde de unge jazztalenter og kåre vinderen af ”Årets Unge Jazzkomponist 2018”.
Værkerne af de tre finalister Jens Mikkel Madsen, Lasse Mørck og Artur Tuznik havde været i hænderne på DR Big Band og blev på aftenen uropført. Finaleaftenen bød også på uddeling af Leo Mathisen Prisen til sangerinden Daimi, der selv indtog scenen med ‘Jeg sætter min hat som jeg vil’ og ‘Copenhagen Blues’.

En plads i musikken

Vinderen af ‘Årets Unge Jazzkomponist 2018’ blev Lasse Mørck med værket ‘Tezcatlipoca’. Jørgen Thorup, næstformand i DPA begrundede valget af Lasse Mørck med følgende ord:

Lasse Mørck har i de seneste år gjort sig bemærket i både ind- og udland, som en af de mest fremtrædende bastalenter fra sin generation, og det er tydeligt, at han er ved at finde sin helt egen lyd og plads i musikken.

Det er tredje gang, Lasse Mørck er med i finalen i DPA’s og DR Big Bands konkurrence, der kan være et springbræt for unge jazztalenters karriere, og han lægger ikke skjul på sin glæde over at blive udnævnt som ‘Årets Unge Jazzkomponist 2018’.
Lasse Mørck udtaler:

Det betyder rigtig meget at vinde en af de største priser, man kan få i min aldersgruppe i Danmark, og med det følger en hæder, der kan bruges karrieremæssigt.

Andenprisen gik til Jens Mikkel Madsen med værket ‘Spring’ og tredjeprisen gik til Artur Tuznik med værket ‘Woods’.


Jury

Alle værker i konkurrencen var blevet bedømt af en jury bestående af:

  • Susi Hyldgaard, formand i DJBFA og prisvindende sangerinde og komponist.
  • Peter Littauer, bestyrelsesmedlem i Dansk Musikforlæggerforening og daglig leder samt medejer af Sundance Publishing, Sundance Music, Stunt Records, JazzKlubben og Jazzcup.
  • Steen Hansen, basunist, komponist og arrangør.
  • Sidsel Storm, jazzsangerinde med 4 udgivelser, vandt i 2009 en DMA for ‘Årets Bedste Vokaljazzudgivelse’.
  • Jakob Sørensen, trompetist og komponist samt vinder af jazzkonkurrencen i 2017

From: Nyheder fra MUSIKEREN

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...