Saxofonisten Jesper Thilo vil under Copenhagen Jazzfestival modtage H.C. Lumbye / Agerby Legatet.
Legatet er på 50.000 kr. og tildeles udøvende musikere og komponister, som stræber mod at skabe kvalitet af højeste standard, og som evner at gå i anderledes veje med deres musik.
Som medlem af fondens bestyrelse vil komponisten Fuzzy overrække prisen til Jesper Thilo under en koncert den 13. juli, kl.14.30 på cafe Jazzcup, i København. Om motivationene siger Fuzzy:

“H.C. Lumbye / Agerby Legatet uddeles årligt til en udøver og en komponist som anerkendelse af modtagerens unikke kunstneriske fortjenester. Saxofonisten Jesper Thilo er, gennem sit høje kunstneriske niveau og evnen til at glæde et publikum fra Skagen til Gedser, helt på linje med legatstifternes talent for at forene kvalitet og personlighed.”

Om H.C. Lumbye/Agerby Legatet

Legatet har navn efter to markante figurer i dansk musikliv. H.C. Lumbye, ophavsmanden til bl.a. Champagnegaloppen, behøver næppe en større præsentation som komponist. De fleste danskere kender også komponisten Aksel Agerby, men måske uden at vide det. Han er komponisten bag sangen “Jeg er havren, jeg har bjælder på”.

I bestyrelsen

Niels Rosing-Schow, komponist, Fuzzy, komponist, Svend Hvidtfelt Nielsen, komponist
Anders Laursen, Formand for Dansk Musiker Forbund, Niels W. Kjærgaard, advokat

From: Nyheder fra MUSIKEREN

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...