En flabet, kvindelig rapstemme. En popkomet med guitar samt to drengedrømmende gymnasieelever. Ravi Kumar, Tobias Albert og Fravær er navnene på de tre vindere af KarriereKanonen 2018, der nu står overfor et skræddersyet talentudviklingsforløb.
De tre talenter fra det danske vækstlag går nu i fodsporene på navne som Marie Key, The Minds of 99, Katinka og k-Phax, der tidligere har vundet KarriereKanonen.
Læs om sidste års vindere Sherpa: KarriereKanonen var det, vi manglede

Det stærkeste felt i historien

Valget af de tre vindere er truffet på baggrund af et grundigt talentforløb, som kulminerede i går, hvor otte finalister optrådte på Smukfest. Efter koncerterne voterede en jury bestående af repræsentanter fra KarriereKanonens partnere: Bandakademiet, Smukfest, P3 og P6 BEAT.
Feltet i år har været det stærkeste i KarriereKanonens historie. Det fortæller jurymedlem og P3-vært Pelle Peter Jensen:

De tre navne er blandt de mest potente inden for hver deres genre. I duoen Ravi Kumar har dansk rap fået den kvindelige stemme, vi har savnet. Vi elsker den eksplosive energi, budskaberne og den dansante, internationale lyd.

Tobias Albert er en vaskeægte popkomet, som evner at indtage en scene uden så meget andet end sine sange, sin guitar og sit smil.

To bankende musikhjerter

Sidst, men ikke mindst udtaler Pelle Peter Jensen følgende om Fravær:

Fravær er en elektropopduo bestående af to gymnasiedrenge. De kom med bare én sang, da vi begyndte: ”Drengedrøm.”De er en cocktail af to bankende musikhjerter, overvældende kærlighed og uomtvisteligt talent. Og det gør, at vi tror, at drengedrømmen kan gå i opfyldelse.

Hver vinder får nu skræddersyet et udviklingsforløb, som skal støtte deres videre musikalske liv. Derudover skal de tre vindere spille på Smukfest 2019.
Du kan høre de tre vindere her
www.dr.dk/musik/karrierekanonen/

Om KarriereKanonen

KarriereKanonen er et nøje tilrettelagt talentforløb, som ruster lovende musikere til en professionel karriere. Et forløb, hvor alle kunstnere bliver hørt, får respons og bliver tildelt et udstillingsvindue, og særligt udvalgte får tildelt en endnu bredere vifte af udviklingsmuligheder.
KarriereKanonen bygger på tre partnere med hver deres ekspertise: DR bidrager med platformen dr.dk/kanon, med løbende anbefalinger og med airplay og omtale på P3 og P6 BEATs flader. Bandakademiet bidrager med kunstnerisk og praktisk rådgivning i tæt samarbejde med musikbranchens centrale aktører. Og Smukfest bidrager med livejobs over for et sultent festivalpublikum.
Talentforløbet blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. I 2009 udvidede man sin partnerkreds, så KarriereKanonen blev et bredt funderet talentforløb, der også fokuserer på at udvikle musikere inden for felter som koncerter, sangskrivning og branchekendskab. I dag driver Bandakademiet, Smukfest og DR KarriereKanonen i fællesskab og inddrager al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm, Vild $mith, Sonja Hald, Katinka og The Minds of 99.

From: Nyheder fra MUSIKEREN

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...