Der var både orkestre, ensembler og solister repræsenteret på scenen, da P2 Priserne blev uddelt fredag aften i DR Koncerthus, ved en meget klassisk prisoverrækkelse.
Den største pris Årets P2 Kunstner 2018 blev afsløret allerede i november og går til Den Danske Strygekvartet, der består af Rune Tonsgaard Sørensen, violin, Frederik Øland, violin, Asbjørn Nørgaard, bratsch, og Fredrik Schøyen Sjölin, cello.
I kølvandet på prisen følger en række koncerttransmissioner og samarbejder med DR’s ensembler, samt en podcastserie med Beethovens Strygekvartetter produceret af Kristian Leth. Kvartetten vil i løbet af 2018 indspille alle Beethovens Strygekvartetter, som er en af de discipliner en strygekvartet på deres niveau kaster sig ud i før eller siden.

Lytterne involveret

P2 gør rigtig meget ud af at involvere deres lyttere, når prismodtagerne skal udvælges. I prisen Årets Ildsjæl skal lytterne skrive ind og foreslå værdige ildsjæle rundt om i landet, der kæmper for den klassiske musik i forskellige sammenhæng. Tre var nominerede og vinderen blev Lars Ole Mathiasen fra Esbjerg for med passion og ildhu at stå bag Wagners ‘Valkyrien’ på Den Ny Opera i Esbjerg. Prisen blev overrakt af kulturminister Mette Bock.

Lytteradvokater

En anden måde lytterne er involveret på, er som lytteradvokater, hvor ni var udvalgt til at advokere for hvert af de ni nominerede album. De var alle på scenen i Koncertsalen med forstørrede album-covers under armen.
P2 Lytterprisen gik til julealbummet There is no rose med den aarhusianske vokalgruppe Concert Clemens dirigeret af Carsten Seyer-Hansen.

Pianisterne tog priser

To af landets dygtigste pianister var involveret i at få en pris og spillede en del af værket. Det var den armensk-danske pianist Marianna Shirinyan, der fik en pris for Årets danske album. Og pianist Katrine Gislinge, der fik ‘Årets danske album, ny klassisk’ for udgivelsen ‘Mignon’ med musik af hendes mand og komponisten Bent Sørensen fra de sidste 30 år.
Udover pianisterne gik en stor del af priserne til vokalmusikken – bl.a. operaen ‘Silent Zone’ af Louise Alenius som handler om incest og en pris til børneoperafestivalen i Aarhus ‘GrowOP!’.

FAKTA:

P2’s priser i 2018

  • P2 Kunstner 2018: Den Danske Strygekvartet
  • Årets Koncertøjeblik:Operaen ‘Silent Zone’ af Louise Alenius
  • P2 Talentprisen 2018: Guitaristen Niklas Johansen Årets Nyskabelse: ‘GrowOP!’ – Danmarks første operafestival for børn
  • Årets danske album, klassisk: ‘Louis Glass: Symfoni nr. 5 & Fantasi for klaver og orkester’ med Det Rhinske Filharmoniske Orkester, Marianna Shirinyan, klaver og dirigent Daniel Raiskin (CPO)
  • Årets danske album, ny klassisk: ‘Bent Sørensen: Mignon’ med Laplands Kammerorkester, Katrine Gislinge, klaver, dirigent og violin John Storgårds (Dacapo)
  • Årets internationale album: ‘Brahms: Klaverværker’ med Arcadi Volodos, klaver (Sony Classical)
  • Årets Ildsjæl: Lars Ole Mathiasen for med passion og ildhu at stå bag Wagners ‘Valkyrien’ på Den Ny Opera i Esbjerg
  • P2 Lytterprisen: Concert Clemens for albummet ‘There is no rose’

From: Nyheder fra MUSIKEREN

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...