Af alle mennesker på jorden udgør pigerne halvdelen. Så det kan jo ikke passe, at det så kun er hver femte pige, der spiller musik på et instrument. JazzCamp for Piger er en meget vigtig begyndelse. Her vil pigerne opleve, at de kan mere, end de troede, og de vil opleve værdien i at spille sammen og få mod til at spille sig selv ind i et fællesskab, der skaber noget helt nyt.

Sådan lyder det fra MF og tidligere kulturminister Marianne Jelved, der sammen med komponisterne Marilyn Mazur og Maia Faust netop er blevet udnævnt som ambassadører for JazzCamp for Piger.

Der er brug for piger

Når den femte udgave af JazzCamp for Piger kommer til 20 byer i vinterferien, åbner det et vindue for kvindelige instrumentalister og flere musikalske fællesskaber i hele landet. JazzCamp for Piger, der finder sted på de lokale musikskoler, er åben for alle nysgerrige og modige piger i alderen 10-15 år, øvede såvel som begyndere, som har interesse i at spille et instrument.
Også komponist og percussionist Marilyn Mazur, der blandt andet har spillet med amerikanske jazzlegender som Miles Davis og Wayne Shorter, glæder sig over det musikalske fokus på piger.
Marilyn Mazur udtaler:

Musik giver først et helt og stærkt billede af livet her på jord, når begge køn er med til at skabe den. Det gælder både for komposition, lyd og udtryk. Det ville være trist, hvis musikken kun var et mandligt udtryksmiddel. Derfor er der også brug for, at piger dyrker instrumenterne og den musikalske formning.

Nødvendig balance

Marilyn Mazur og Maria Faust er begge prisvindende musikere og komponister, der har været involveret i JazzCamp for Piger. Marilyn Mazur stod blandt andet sammen med 30 piger fra jazzcampen bag en koncert i DR Koncerthusets Studie 2 på Copenhagen Jazz Festival 2017.
Den estiske saxofonist Maria Faust fra In The Beginning, Shitney og Sacrum Facere har givet inspirationskoncerter på tidligere udgaver af jazzcampen.
Maria Faust siger om JazzCamp for Piger:

Jeg mener, det er et vigtigt skridt på vejen til at skabe den nødvendige balance. Piger kan føle sig mere afslappede og få en tryghed sammen i musikken. Men i sidste ende er det vigtigt, at piger/kvinder og drenge/mænd spiller sammen uden at tænke over deres køn.

Maria Faust og Marilyn Mazur er aktuelle med ny musik på den landsdækkende Vinterjazz 2018, der ligesom den årlige udgave af JazzCamp for Piger finder sted i februar. Marianne Jelved var kulturminister, da JazzCamp for Piger blev startet i 2014.
Tilmeldingen til de i alt 20 camps fordelt over hele landet er i fuld gang.
Læs mere på www.jcfp.dk


Om JazzCamp for Piger

Improvisationsstævnet JazzCamp for Piger 2018 er åben for alle nysgerrige og modige piger i alderen 10-15 år, øvede og begyndere, som har interesse i at spille et instrument. Jazzcampen finder sted på de lokale musikskoler fire dage i vinterferien og afsluttes med en åben koncert. Flere af pigerne fra tidligere JazzCamp for Piger har efterfølgende dannet deres egne bands, og nogle af dem har spillet til bl.a. Copenhagen Jazz Festival, Danish Music Awards Jazz og talentfestivalen Kids in Jazz i Oslo.
JazzCamp for Piger arrangeres af JazzDanmark og Copenhagen Jazz Festival i samarbejde med mere end 20 musikskoler fra hele landet. JazzCamp for Piger blev startet i 2014 på fem musikskoler, og i 2018 forventer man ca. 200 deltagere fordelt på 20 byer. Formålet er at skabe nye musikalske fællesskaber for piger i alderen 10-15 år, der spiller et instrument, samt at bidrage til at genoprette kønsbalancen i rytmisk musik. JazzCamp for Piger 2018 er støttet af Nordea-fonden, DMF, DJBFA, DPA, Knud og Dagny Gad Andresen Fonden og Gangsted Fonden.
Læs mere om tilmelding og praktisk information på www.jcfp.dk

From: Nyheder fra MUSIKEREN

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...