Efter flere internationale anerkendelser er komponisten Hans Abrahamsen netop blevet udpeget som modtager af Léonie Sonnings Musikpris 2019; Danmarks største musikpris. Hans Abrahamsen betegnes som en af de vigtigste fornyere af klassisk musik i disse år.

Jeg er beæret og rystet i min grundvold. Det er helt uvirkeligt, når jeg ser på de musikere, der står på listen.

Sådan lød det fra Hans Abrahamsen ved afsløringen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Skriver ny opera til Det Kgl. Teater

Selve prisoverrækkelsen finder sted ved en koncert den 26. april 2019 i DR Koncerthuset, der samtidig markerer en minifestival med Hans Abrahamsens musik.
Med hæderen følger nemlig også en række koncerter i Danmark i april 2019, hvor Abrahamsens værker vil blive opført. I efteråret 2019 vil publikum få muligheden til at opleve en nyskrevet opera komponeret af Hans Abrahamsen, når Det Kongelige Teater opfører ‘Snedronningen’. Det er hans første opera. Efter opførelsen i København sættes den op i en engelsksproget version på Bayerische Staatsoper under titlen ‘The Snow Queen’.
Léonie Sonnings Musikpris uddeles altid et år på forkant, og prisen for 2019 afsløres således allerede i 2018.

Hæder fra hjemlandet

Hans Abrahamsen brød for alvor lydmuren, da han i 2016 stod i en sand prisregn for værket ‘Let Me Tell You’, der blandt andet første til udnævnelsen som årets nye musikudgivelse i det engelske magasin Gramophone. Samme år modtog Hans Abrahamsen også Nordisk Råds Musikpris.
Men den danske pris er noget helt særligt, fortæller Hans Abrahamsen.

Det er noget helt specielt, for det er mit hjemlands betydeligste og største musikpris.

Léonie Sonnings Musikpris er blevet uddelt siden 1959, hvor komponisten Igor Stravinskij var den første prismodtager. Hans Abrahamsen bliver den 16. komponist og den 5. dansker, der modtager Danmarks største musikpris og de 100.000 euro, der følger med hæderen. Tidligere har blandt andre hans læremester, komponisten Per Nørgård, også modtaget prisen.


Sonnings Musikpris

Léonie Sonnings Musikpris er den største danske musikpris. Prisen tilfalder en internationalt anerkendt komponist, musiker, dirigent eller sanger inden for klassisk musik.
Prisen uddeles altid et år på forkant. Sonnings Musikpris 2019 uddeles altså i 2018.
Med prisen følger 100.000 euro og en række koncerter i Danmark, hvor publikum vil have mulighed for at opleve kunstneren (eller kunstnerens musik) i aktion.
De seneste års vindere er:

  • 2013: Simon Rattle, dirigent
  • 2014: Martin Fröst, klarinet
  • 2015: Thomas Adès, komponist
  • 2016: Herbert Blomstedt, dirigent
  • 2017: Leonidas Kavakos, violin

Dirigenten Mariss Jansons modtager dette års Léonie Sonnings Musikpris ved en koncert med Det Kgl. Kapel, Det Kongelige Operakor, Malmø Operakor og solister den 9. marts 2018 i Operaen.

From: Nyheder fra MUSIKEREN

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...