Fra Skagen til Flensborg, Svendborg til Assens og Valby til Vordingborg åbner februar måned for den landsdækkende Vinterjazz festival i hele landet. 150 spillesteder og arrangører har jazz på programmet fra d. 2. – 25. februar, med både danske og udenlandske jazzmusikere.

Nye målgrupper

Festivalen Vinterjazz har bl.a. til formål at bidrage til den fortsatte udvikling af jazzen i hele dens bredde og at sikre fødekæden for den danske jazz i fremtiden. Det er blandt andet derfor, at der på Vinterjazz er et øget fokus på at udbrede levende jazz for børn i form af Jazz for Kids og JazzCamp for Piger, samt for unge og ungdommelige sjæle i form af Jazz Remixed og Ung Jazz.
Vinterjazz tilbyder også publikum en særlig mulighed for at opleve tidens danske big bands, nykomponeret dansk jazz og de mest markante kvindelige komponister under temaet Wild at Heart.

De unge

På Vinterjazz.dk er der ud over programmet også en guide til de yngre jazzmusikere. Bl.a. Danmarks næste store jazzstjerne Zier Romme Larsen, bandet Ydegirl, Hvalfugl, Abekejser + Juno (NO), Wallace / Wamberg / Petri Trio – som behandler 50’ernes og 60’ernes musik m.fl.
Opbakning til dansk jazzDansk jazz i dag nyder stor opbakning fra publikum, spillesteder og musikere. For mange af jazzklubberne rundt omkring i landet markerer Vinterjazz et startskud for sæsonen efter en lang vinterpause. For andre arrangører er Vinterjazz en mulighed for at åbne koncertsale, kulturhuse og kirker for turnerende danske og internationale kunstnere, mens festivalen for andre er en mulighed for at prøve noget helt andet af med kuraterede koncertrækker, mini-festivaler i festivalen og andre eksperimenter fra arrangørsiden for at tiltrække nye publikummer.
Se programmet her:
Se det trykte program her:

From: Nyheder fra MUSIKEREN

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...