Urinstøvet fyger rundt som små lokale tornadoer foran Roskilde Rising-scenen, hvor mandagens første band på programmet er Gurli Octavia. En stor flok publikum står klar i den brændende sol, og er som Roskildepublikummer er flest – altid klar på en ny oplevelse.

Første festival

Det er Gurli Octavias første koncert på en festival – og netop Roskilde Festival har sat gang i spekulationerne om, hvordan sætlisten skulle opbygges, hvordan arrangementerne og lyden kunne blive bedst i forhold til en udendørskoncert, og hvordan de kunne gå fra det mere intime space til en udadvendt koncert for en masse glade bagstive publikummer.
”Vi har jo kun 45 minutter og har valgt en masse af de mere intime numre fra for at nå kontakt til et større udendørs publikum, der let distraheres af alt mulig andet,” fortæller den aarhusianske forsanger, guitarist og sangskriver Gurli Octavia Koefoed Nielsen, der i vinter udgav sangen Winter Arrived, som fandt vej gennem algoritmerne til vinterstemningssange, og er blevet streamet over 400.000 gange på Spotify, hvor den nu ligger på en del playlister. Siden da er singlen You Lay Low blevet spillet flittigt på P6 Beat, og her i 2018 udgiver hun sin tredje EP.

Større scener

Med Roskilde Festivals Rising Scene tager bandet hul på de større live-scener, og det kræver lidt mere, fortæller trommeslageren Sara Mouritzen, der har været med til at grundlægge bandet Gurli Octavia med sine karakteristiske nærmest nordisk new-folk-inspirerede spil på de dybe tammer.
”Vi har tænkt meget over Roskildekoncerten, haft mange produktionsøvere og testet den på familie og venner. Og vi har været lidt nervøse for, hvordan det skulle gå, fordi omgivelserne er så anderledes end de mindre indendørs koncerter, vi normalt spiller. Men da vi stod på scenen og kiggede ud over publikum var der mega meget ro på. Og der var lydhørhed ved både de stille numre og de numre, hvor lyden åbner sig mere op,” fortæller hun.
”Ja, vi havde overskud til at kigge på hinanden, på publikum og alle havde ro på også mellem numrene. Det var superrart. Også at se, at publikum sang med på nogle af numrene,” supplerer Gurli Octavia, der sammen med bandet fortsætter med festivaljobs på Grimfest og Skanderborg livecamp.

Bandstyrke

Gurli Octavia og Sara Mouritzen er ikke alene om at få musikken og bandet til at fungere. Alle bandmedlemmer har deres andel i musikken og et praktisk ansvarsområde, de hver især er gode til. Det kan være at køre bandbilen eller booke bil til jobbet, at sørge for kaffe til øveren, at lægge fotos på Instagram el.lign. Og så at tilføje sin signatur til musikken.
”Vi har gennem de sidste seks år sammen fundet de musikere, vi gerne vil arbejde med, som tør at tage ansvar for, at vi er et band, og gerne vil prioritere det her band. Det giver en stor frihed som musiker, at selv om det er Gurlis musik, er vi som musikere med til at forme det med noget, vi hver især kan. Og det giver en enorm frihed som musiker,” forklarer Sara.
”Jeg vil gerne have, at man kan høre, hvem der spiller med bandet, og at alle medlemmer har en indflydelse. De skal ikke føle sig som hyred guns, men som det fællesskab et band er, hvor alle har det samme på spil og vil i samme retning. Vi har fået mange reaktioner på, at vi spiller godt som band, og det tror jeg er fordi, vi virkelig har lyst til at spille med hinanden. Når jeg synger, kan jeg godt space helt ud og ind i musikken. Derfor har jeg en kæmpe tryghed i bandet, når jeg skal finde hjem igen,” fortæller Gurli Octavia, som sammen med bandet kan mærke, der et godt flow fremad lige nu.

Udland og festivaler

”Vi spiller i år på upcoming-scenerne til de festivaler, vi medvirker på. Jeg havde faktisk ikke set, det var allerede nu, vi kunne komme ud på festivaler – og slet ikke en som Roskilde. Så vi håber, at vi til næste år kan komme bredere ud på festivalerne, og at den her koncert er med til at åbne for det,” siger Sara Mouritzen, og Gurli Octavia fortsætter:
”Det føles som om, at det ene tager det næste lige for øjeblikket. Det ene job, giver et nyt. Vi vil sygt gerne turnere, først i Danmark, og også gerne i Tyskland. Gennem det sidste år har jeg også haft kontakt til USA og England. Så vi vil egentlig bare gerne blive ved med at gå et skridt op til next level og spille rigtig mange festivaler og livekoncerter, da det er der, musikken lever.”
Læs mere om Gurli Octavia her

From: Nyheder fra MUSIKEREN

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...