Nu er det ikke længere nok at fejre fødselsdag til tonerne af ‘I dag er det Oles fødselsdag’ og ‘Den med instrumenterne’. Danmark har brug for en ny fødselsdagssang for voksne. Det mener i hvert fald P2, der har udstedt en stor sangkonkurrence.
Tanken med den kommende fødselsdagssang er, at den skal være nem at synge. Men om det skal være en vise, pop eller polka, bestemmer man selv. Alle genrer og stilarter er velkomne, skriver DR i en pressemeddelelse. Men kravet til sangen er, at den skal være velegnet til at synge omkring et fødselsdagsbord, til en fest eller på arbejdspladsen – og at den egner sig til at synge for en voksen fødselar.

10.000 kroner til vinderen

Konkurrencen er åben for alle, og der er deadline den 23. marts. Præmien for at skrive Danmarks nye fødselsdagssang er 10.000 kroner, og vindersangen bliver efterfølgende udgivet i et nodehæfte fra musikforlaget Edition Wilhelm Hansen.
Efter deadline udvælges fem sange af en fagjury fra DR, der blandt andet tæller chefdirigenten for DR Pigekoret, Phillip Faber. De fem sange offentliggøres i slutningen af april, og herefter kan alle være med til at stemme om, hvilken sang, der skal være Danmarks nye fødselsdagssang.
Læs mere om reglerne for sangkonkurrencen her

From: Nyheder fra MUSIKEREN

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...