Lytterne kan glæde sig til at høre meget mere til blokfløjtenist Michala Petri i det kommende år.
For selv om der stadig er flere måneder til, at P2 uddeleler sine klassiske priser torsdag d. 14. februar 2019 i Musikkens Hus i Aalborg, er det allerede nu afsløret, at Michala Petri skal på scenen og modtage hæderen som ‘P2 Kunstner 2019’.

Fænomen i dansk musikliv

På P2 glæder man sig til at fejre Michala Petri med prisen.
Redaktør Esben Tange fra P2 udtaler til DR:

Michala Petri er et fænomen i dansk musikliv. Som blokfløjtevirtuos har hun i et halvt århundrede udforsket blokfløjtens natur, og med utrættelig energi har hun stillet sig i spidsen for en udvikling af instrumentets repertoire – fra musik inspireret af den oprindelige musik i Det Fjerne Østen til helt ny klassisk musik.

Afsløringen af Michala Petri som ‘P2 Kunstner 2019’ kommer i forbindelse med, at hun i de kommende dage står på scenen sammen med DR VokalEnsemblet og skuespilleren Ghita Nørby med den lettiske komponist Ugis Praulins prisvindende værk ‘Nattergalen’ – bygget over H. C. Andersens eventyr.

Et problem at sige farvel

Der er også stor glæde at spore hos den kommende P2-kunstner.
Michala Petri udtaler til DR:

Jeg er lykkelig og glad for at blive udvalgt til ‘P2 Kunstner 2019’ og for at få en nærmere tilknytning til DR. Det betyder meget i mit liv, der altid har været en rejse fra en koncert til den næste. I mange år i min ungdom syntes jeg virkelig, det var et problem at sige farvel, når jeg havde været i en by og spille med et orkester, og derefter skulle begynde forfra et andet sted. Den følelse sidder stadig i mig.

Ved P2-priskoncerten til februar bliver Michala Petri hovedperson i anden halvdel. Her vil hun være i samspil med Aalborg Symfoniorkester.
Michala Petri har allerede haft meget at fejre i år. I juli fyldte hun 60 år og markerede samtidig at have optrådt i et halvt århundrede. I løbet af årene har Michala Petri medvirket på 70 album, og hun har givet over 4000 koncerter.
Titlen som ‘P2 Kunstner’ overtager Michael Petri næste år fra Den Danske Strygekvartet, der er ‘P2 Kunstner 2018’ og fortsat resten af året kan høres på kanalen i en lang række sammenhænge. Blandt andet når de til oktober spiller alle Beethovens 16 strygekvartetter seks dage i træk.


De har været P2-kunstnere de foregående år

  • 2018: Den Danske Strygekvartet
  • 2017: Andreas Brantelid
  • 2016: Johan Reuter
  • 2015: Trio con Brio
  • 2014: Michael Schønwandt
  • 2013: Nikolaj Znaider

From: Nyheder fra MUSIKEREN

Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...